Pruimen-kaneelcrumble

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 10 g vloeibare margarine
  • 625 g pruimen
  • 100 g volkorenmeel
  • 60 g vloebare margarine
  • 1 theelepel kaneel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
197 kcal
Koolhydraten
21,5 g
- waarvan suikers
8,9 g
Vet
9,9 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
2,5 g
Vezels
4,2 g
Groente
0 g
Zout
0,12 g

Bereiding

Vet een ovenschaal (24 cm x 28 cm) in met 1 eetlepel vloeibare margarine.

Ontpit en halveer de pruimen en leg deze dicht naast elkaar in de ovenschaal.

Maak een deeg van volkorenmeel, margarine en kaneel.

Verdeel de kruimels over de pruimen en bak ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C totdat de kruimels goudbruin zijn.

Bestrooi de ovenschotel eventueel met kaneel en serveer warm of koud.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes