Quinoa-ontbijtpap met granaat­appel

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Foto van de quinoa-ontbijtpap gegarneerd met schijfjes banaan, amandel en granaatappelpitjes

Ingrediënten

  • 40 g quinoa
  • 250 ml ongezoete amandelmelk
  • ½ banaan
  • 10 g ongezouten amandelen
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
309 kcal
Koolhydraten
39,4 g
- waarvan suikers
14,5 g
Vet
11,1 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
9,8 g
Vezels
6 g
Groente
0 g
Zout
0,24 g

Bereiding

Doe de quinoa en amandelmelk in een pannetje en breng aan de kook. Kook 12 á 14 minuten en roer regelmatig.

Pel de banaan en snijd in plakjes. Hak de amandelen grof.

Doe de quinoa in een bakje en verdeel de banaan, granaatappelpitjes en de amandel erover.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes