Rabarber-aardbeibowl

Ingrediënten
- 200 g rabarberstelen
- 100 g aardbeien
- 100 ml koolzuurhoudend bronwater
- 1 eetlepel citroensap
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 78 kcal
- Koolhydraten
- 14,4 g
- - waarvan suikers
- 5,3 g
- Vet
- 0 g
- - waarvan verzadigd
- 0 g
- Eiwit
- 1,4 g
- Vezels
- 2,4 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 0,02 g
Bereiding
Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes. Kook de rabarber in 1 dl water in een paar minuten gaar. Laat de rabarber afkoelen. Pureer de rabarber met het vocht met een staafmixer.
Maak de aardbeien schoon. Houd 2 mooie aardbeien met een kroontje achter voor garnering. Snijd de rest van de aardbeien in 4 partjes.
Verdeel de rabarber en de aardbeien over 2 hoge glazen.
Schenk er het bronwater en citroensap bij en roer even door.
Snijd de achtergehouden aardbeien in en steek ze op de rand van het glas.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
