Rabarber-aardbeibowl

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang

Ingrediënten

  • 200 g rabarberstelen
  • 100 g aardbeien
  • 100 ml koolzuurhoudend bronwater
  • 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
78 kcal
Koolhydraten
14,4 g
- waarvan suikers
5,3 g
Vet
0 g
- waarvan verzadigd
0 g
Eiwit
1,4 g
Vezels
2,4 g
Groente
100 g
Zout
0,02 g

Bereiding

Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes. Kook de rabarber in 1 dl water in een paar minuten gaar. Laat de rabarber afkoelen. Pureer de rabarber met het vocht met een staafmixer.

Maak de aardbeien schoon. Houd 2 mooie aardbeien met een kroontje achter voor garnering. Snijd de rest van de aardbeien in 4 partjes.

Verdeel de rabarber en de aardbeien over 2 hoge glazen.

Schenk er het bronwater  en citroensap bij en roer even door.

Snijd de achtergehouden aardbeien in en steek ze op de rand van het glas.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes