Rijst met tonijn en pesto

Bereiding

Breng water aan de kook en kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Snijd de courgette in blokjes.

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg ook de courgette toe en bak 4 minuten mee.

Meng ondertussen de uitgelekte tonijn met de pesto en het sap van een halve citroen. Snijd de rest van de citroen in plakjes.

Serveer de zilvervliesrijst met de courgette en het tonijn-pestomengsel. Garneer met een plakje citroen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • 120 g tonijn in olijfolie
  • 45 g groene pesto
  • 1 citroen

Koolhydraten 47,4 g
waarvan suikers 9,6 g
Vet 22,1 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 25,7 g
Vezels 4,1 g
Groente 155 g
Kcal 502
Zout 1,09 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!