Rijstsalade met sinaas­appel­dressing

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.

Kook de doperwtjes beetgaar en laat afkoelen.

Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en verwijder de zaadlijsten en snijd de bleekselderij in stukjes.

Snijd ook de verse kruiden fijn.

Meng alle groenten en kruiden door de rijst.

Meng de yoghurt, mayonaise en het sinaasappelsap door elkaar
en breng de salade op smaak met de dressing.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst, bereid
  • 300 g doperwtjes
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • handje verse kruiden
  • Voor de dressing:
  • 3 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • sap van 1 sinaasappel

Koolhydraten 38,5 g
waarvan suikers 4 g
Vet 4,8 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 7,6 g
Vezels 7,3 g
Groente 150 g
Kcal 242
Zout 0,03 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!