Rode bieten pannenkoeken

Ingrediënten
- 250 ml melk
- 1 ei
- 125 g havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- 200 g voorgekookte bietjes
- peper
- 50 g geitenkaas (rol)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bieslook, gedroogd
- 4 eetlepels crème fraîche
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 256 kcal
- Koolhydraten
- 24,9 g
- - waarvan suikers
- 6,3 g
- Vet
- 12 g
- - waarvan verzadigd
- 5,1 g
- Eiwit
- 10,2 g
- Vezels
- 3,7 g
- Groente
- 50 g
- Zout
- 0,33 g
Bereiding
Meng de melk, ei, havermout, bakpoeder en de bietjes samen met wat peper in de keukenmachine tot een glad beslag.
Voeg de bieslook en kleine stukjes geitenkaas toe.
Mix een paar keer kort, de bieslook moet te zien blijven.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Maak kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze om en om in een minuut of 6 goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
Gebruik eventueel nog wat bieslook en creme fraiche als topping
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
