Rode bieten pannen­koeken

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Foto rode bieten pannenkoeken  met nog wat bieslook en creme fraiche als topping

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 125 g havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 g voorgekookte bietjes
  • peper
  • 50 g geitenkaas (rol)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bieslook, gedroogd
  • 4 eetlepels crème fraîche

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
256 kcal
Koolhydraten
24,9 g
- waarvan suikers
6,3 g
Vet
12 g
- waarvan verzadigd
5,1 g
Eiwit
10,2 g
Vezels
3,7 g
Groente
50 g
Zout
0,33 g

Bereiding

Meng de melk, ei, havermout, bakpoeder en de bietjes samen met wat peper in de keukenmachine tot een glad beslag.

Voeg de bieslook en kleine stukjes geitenkaas toe.

Mix een paar keer kort, de bieslook moet te zien blijven.

Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan.

Maak kleine pannenkoekjes in de pan en bak ze om en om in een minuut of 6 goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.

Gebruik eventueel nog wat bieslook en creme fraiche als topping

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes