Rode mulfilet met olijven en gedroogde tomaat
- Voorgerecht, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
In Italië weten ze heel goed hoe je met eenvoudige middelen een heerlijk recept op tafel tovert. Ook deze rode mul is bij de Italianen in goede handen.
Snijd olijven, tomaten en ansjovis zo klein mogelijk en doe alles in een kom. Pers de knoflook erboven uit en roer het citroensap erdoor.
Klop lepel voor lepel de olie erdoor en roer kappertjes, peterselie en bieslook erdoor.
Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filets in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep de filets met een schuimspaan op de borden.
Roer het olijven-tomaatmengsel door het bakvet en laat de saus al roerend in circa 1 minuut warm worden. Lepel de saus over de visfilets en serveer het gerecht direct.