Rode mulfilet met olijven en gedroogde tomaat

Ingrediënten
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 2 gedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 2 ansjovisfilets (blikje), uitgelekt
- 2 knoflookteentjes, gepeld
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- 3 eetlepels peterselie, fijngesneden
- 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
- 4 mul- (of roodbaars)filets van elk 50 g
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 1/2 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 195 kcal
- Koolhydraten
- 1,9 g
- - waarvan suikers
- 0,7 g
- Vet
- 15,7 g
- - waarvan verzadigd
- 2,2 g
- Eiwit
- 10,7 g
- Vezels
- 1 g
- Groente
- 195 g
- Zout
- 0,8 g
Bereiding
Snijd olijven, tomaten en ansjovis zo klein mogelijk en doe alles in een kom. Pers de knoflook erboven uit en roer het citroensap erdoor.
Klop lepel voor lepel de olie erdoor en roer kappertjes, peterselie en bieslook erdoor.
Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de filets in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep de filets met een schuimspaan op de borden.
Roer het olijven-tomaatmengsel door het bakvet en laat de saus al roerend in circa 1 minuut warm worden. Lepel de saus over de visfilets en serveer het gerecht direct.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
