Roerei met kaas en tomaat

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 30 g harde kaas, 30+
  • 1 theelepel verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snee volkorenbrood

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
405 kcal
Koolhydraten
15,9 g
- waarvan suikers
2,9 g
Vet
25,7 g
- waarvan verzadigd
8,3 g
Eiwit
25,8 g
Vezels
3,2 g
Groente
70 g
Zout
1,28 g

Bereiding

Snijd de tomaat in blokjes.

Kluts de eieren.

Snijd de kaas in kleine blokjes en roer met de gehakte peterselie en tomaat door het eimengsel.

Verhit een beetje olijfolie in een pan en voeg hier het eimengsel aan toe. Laat het eimengsel in de olie al roerend ca. 5 minuten stollen. 

Serveer het roerei met een snee geroosterd volkorenbrood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes