Runderlap met groene saus
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vlees
- Bereidingstijd: 90 minuten
- Aantal personen: 8
Bereiding
Breng 1 liter water met 1 laurierblaadje, 1 eetlepel peperkorrels aan de kook.
Dep 1200 gram runderlappen droog. Voeg het vlees toe en laat met een deksel op de pan ca. 60 minuten zachtjes koken.
Snijd 3 wortels, 300 g selderij en 2 preien in stukjes. Voeg de groenten toe aan het vlees en laat nog eens ca. 30 minuten garen.
Schil 800 g aardappelen en kook in ca. 18-20 minuten gaar.
Meng voor de saus 4 eetlepels zure room met 125 g magere yoghurt, 2 eetlepels citroensap en 150 g magere kwark.
Breng op smaak met peper.
Hak 120 g verse gemengde kruiden (bijv. kervel, bieslook, peterselie, dille, dragon) fijn.
Snipper 1 sjalot en roer met de kruiden door de saus. Breng nogmaals op smaak met peper en citroensap.
Serveer het vlees met de aardappelen en de groene saus.