Salade met komkommer en kikkererwten - Diabetes Fonds

Bereiding

Was de komkommer. Snijd in de lengte in vieren en snijd vervolgens in plakjes.

Was de bleekselderij, verwijder de uiteindes en snijd in dunne plakjes.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Was de peterselie en hak de blaadjes grof.

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel schoon met water.

Meng de olijfolie, citroensap, mosterd en breng op smaak met peper.

Meng de komkommer, bleekselderij, kikkererwten, paprika en de peterselie met de dressing.

Tip: Deze salade is ideaal om mee te nemen. Je kunt deze salade ’s ochtends of de avond van tevoren maken en mee naar het werk nemen als lunch.

Liever minder koolhydraten? Gebruik dan wat minder kikkererwten en gebruik wat meer groenten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ⅓ komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • 130 g kikkererwten
  • 1 rode paprika
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • peper

Koolhydraten 31,4 g
Vet 24,3 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 12,8 g
Vezels 12 g
Groente 230 g
Kcal 422
Zout 0,49 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!