Salade met komkommer en kikkererwten
- Lunch, Glutenvrij, Veganistisch, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Aantal personen: 1
Bereiding
Was de komkommer. Snijd in de lengte in vieren en snijd vervolgens in plakjes.
Was de bleekselderij, verwijder de uiteindes en snijd in dunne plakjes.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Was de peterselie en hak de blaadjes grof.
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel schoon met water.
Meng de olijfolie, citroensap, mosterd en breng op smaak met peper.
Meng de komkommer, bleekselderij, kikkererwten, paprika en de peterselie met de dressing.
Tip: Deze salade is ideaal om mee te nemen. Je kunt deze salade ’s ochtends of de avond van tevoren maken en mee naar het werk nemen als lunch.
Liever minder koolhydraten? Gebruik dan wat minder kikkererwten en gebruik wat meer groenten.