Salade met tempeh

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de tempeh in dunne plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olijfolie, cayennepeper en paprikapoeder. Bak 30 minuten in de oven en schep halverwege om.

Was de romaine sla en de cherrytomaten. Snijd de sla grof, halveer de cherrytomaten en de mini mozzarella en snijd de avocado in blokjes.

Meng de romaine sla met de cherrytomaten, mozzarella, avocado en edamame bonen. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Schep de tempeh bovenop de salade en garneer met sesamzaad.

Tip: Zoek je een lekkere dressing? Bekijk de recepten voor sauzen of dressings

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g tempeh
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 stuks baby romaine sla
  • 200 g cherrytomaten
  • 80 g mini mozzarella
  • 1 avocado
  • 80 g edamame bonen
  • 1 eetlepel sesamzaad

Koolhydraten 10,5 g
Vet 39,4 g
waarvan verzadigd 9,2 g
Eiwit 35,2 g
Vezels 16,4 g
Groente 300 g
Kcal 571
Zout 0,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!