Salade met tempeh

Ingrediënten
- 200 g tempeh
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel cayenne peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 stuks baby romaine sla
- 200 g cherrytomaten
- 80 g mini mozzarella
- 1 avocado
- 80 g edamame bonen
- 1 eetlepel sesamzaad
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 571 kcal
- Koolhydraten
- 10,5 g
- Vet
- 39,4 g
- - waarvan verzadigd
- 9,2 g
- Eiwit
- 35,2 g
- Vezels
- 16,4 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,3 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de tempeh in dunne plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olijfolie, cayennepeper en paprikapoeder. Bak 30 minuten in de oven en schep halverwege om.
Was de romaine sla en de cherrytomaten. Snijd de sla grof, halveer de cherrytomaten en de mini mozzarella en snijd de avocado in blokjes.
Meng de romaine sla met de cherrytomaten, mozzarella, avocado en edamame bonen. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Schep de tempeh bovenop de salade en garneer met sesamzaad.
Tip: Zoek je een lekkere dressing? Bekijk de recepten voor sauzen of dressings
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
