Salade met tempeh

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
40 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Salade met tempeh

Ingrediënten

  • 200 g tempeh
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel cayenne peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 stuks baby romaine sla
  • 200 g cherrytomaten
  • 80 g mini mozzarella
  • 1 avocado
  • 80 g edamame bonen
  • 1 eetlepel sesamzaad

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
571 kcal
Koolhydraten
10,5 g
Vet
39,4 g
- waarvan verzadigd
9,2 g
Eiwit
35,2 g
Vezels
16,4 g
Groente
300 g
Zout
0,3 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de tempeh in dunne plakjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de olijfolie, cayennepeper en paprikapoeder. Bak 30 minuten in de oven en schep halverwege om.

Was de romaine sla en de cherrytomaten. Snijd de sla grof, halveer de cherrytomaten en de mini mozzarella en snijd de avocado in blokjes.

Meng de romaine sla met de cherrytomaten, mozzarella, avocado en edamame bonen. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Schep de tempeh bovenop de salade en garneer met sesamzaad.

Tip: Zoek je een lekkere dressing? Bekijk de recepten voor sauzen of dressings

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes