Salade van rettich, kaas en ham
  • recipe icon Lunch, Vlees
  • time icon Bereidingstijd: 15 minuten
  • people icon Aantal personen: 2

Bereiding

Snijd 100 g magere gekookte ham en 1 plak 30+ kaas in repen en 100 g rettich en 1 rode ui in stukjes.

Meng 1-2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels milde mosterd, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel water.

Breng op smaak met peper. Doe alles met 2 eetlepels gehakte bieslook in een kom en meng goed.

Breng nogmaals op smaak met peper. Serveer daarbij 2 sneetjes geroosterd volkorenbrood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g magere gekookte ham
  • 1 plakje harde kaas, 30+    
  • 100 g rettich    
  • 1 rode ui    
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie    
  • 1 eetlepel water
  • peper     
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt    
  • 4 sneetjes geroosterd volkorenbrood

Koolhydraten 35,1 g
waarvan suikers 6 g
Vet 24 g
waarvan verzadigd 6,5 g
Eiwit 22,8 g
Vezels 6,9 g
Groenten 100 g
Kcal 465 g
Zout 2,8 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!