Salade van rettich, kaas en ham

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 100 g magere gekookte ham
  • 1 plakje harde kaas, 30+
  • 100 g rettich
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel water
  • peper
  • 2 eetlepels bieslook, gehakt
  • 4 sneetjes geroosterd volkorenbrood

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
465 kcal
Koolhydraten
35,1 g
- waarvan suikers
6 g
Vet
24 g
- waarvan verzadigd
6,5 g
Eiwit
22,8 g
Vezels
6,9 g
Groente
100 g
Zout
2,8 g

Bereiding

Snijd 100 g magere gekookte ham en 1 plak 30+ kaas in repen en 100 g rettich en 1 rode ui in stukjes.

Meng 1-2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels milde mosterd, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel water.

Breng op smaak met peper. Doe alles met 2 eetlepels gehakte bieslook in een kom en meng goed.

Breng nogmaals op smaak met peper. Serveer daarbij 2 sneetjes geroosterd volkorenbrood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes