Salade van rettich, kaas en ham

Ingrediënten
- 100 g magere gekookte ham
- 1 plakje harde kaas, 30+
- 100 g rettich
- 1 rode ui
- 2 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels milde mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel water
- peper
- 2 eetlepels bieslook, gehakt
- 4 sneetjes geroosterd volkorenbrood
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 465 kcal
- Koolhydraten
- 35,1 g
- - waarvan suikers
- 6 g
- Vet
- 24 g
- - waarvan verzadigd
- 6,5 g
- Eiwit
- 22,8 g
- Vezels
- 6,9 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 2,8 g
Bereiding
Snijd 100 g magere gekookte ham en 1 plak 30+ kaas in repen en 100 g rettich en 1 rode ui in stukjes.
Meng 1-2 eetlepels appelazijn, 2 eetlepels milde mosterd, 2 eetlepels olie en 1 eetlepel water.
Breng op smaak met peper. Doe alles met 2 eetlepels gehakte bieslook in een kom en meng goed.
Breng nogmaals op smaak met peper. Serveer daarbij 2 sneetjes geroosterd volkorenbrood.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
