Salsa van witte en groene asperges

Ingrediënten
- 200 g witte asperges
- 200 g groene asperges
- 1/2 theelepel zout en versgemalen peper
- 2 el halfvolle crème fraîche
- 1 el halfvolle mayonaise
- 20 g pijnboompitten, geroosterd
- 1 teentje knoflook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 86 kcal
- Koolhydraten
- 4,8 g
- - waarvan suikers
- 1,9 g
- Vet
- 6 g
- - waarvan verzadigd
- 1,6 g
- Eiwit
- 2,6 g
- Vezels
- 1,3 g
- Groente
- 100 g
- Zout
- 0,36 g
Bereiding
Een combinatie van witte en groene asperges staat niet alleen leuk, het smaakt ook heerlijk. Zo wordt groenten opdienen een feest.
Schil de witte asperges en was de groene. Verwijder van alle asperges het houtachtige uiteinde en snijd ze in stukjes van 2 cm. Kook de asperges in ruim water met een mespuntje zout in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen.
Meng de crème fraîche met mayonaise, pijnboompitten en de rest van het zout en peper naar smaak. Pel de knoflook en knijp het teentje erboven uit. Roer de aspergestukjes erdoor.
Laat de salsa ten minste 1 uur staan om de smaken te laten intrekken.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
