Scholfilet met gepofte tomaat

Ingrediënten
- 400 g zoete aardappels
- 1 prei
- 1 romatomaat
- 200 g scholfilet
- 125 ml sojayoghurt
- 1 knoflookteen
- 1 eetlepel bakolie
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels meel
- 1 eetlepel mayonaise
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 598 kcal
- Koolhydraten
- 51 g
- - waarvan suikers
- 18 g
- Vet
- 31 g
- - waarvan verzadigd
- 5 g
- Eiwit
- 24 g
- Vezels
- 9 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 0,5 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de zoete aardappels (bataat) en snijd in frieten. Snijd de prei in stukken van 2 cm en spoel goed af onder de kraan. Was de tomaat en halveer deze.
Leg alles op de de bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper. Rooster in 25 minuten bruin en gaar.
Wentel de scholfilet door het meel. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de vis gaar op een middelhoog vuur. Keer halverwege om.
Maak intussen een sausje van de sojayoghurt en mayonaise en pers de knoflook erboven uit. Roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gebakken scholfilet met de geroosterde groenten. Heerlijk met de knoflooksaus.
Tip: de knoflooksaus is ook erg lekker met dille en citroen.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
