Sinaasappel-banaan yoghurtijs

Ingrediënten
- 1 kleine banaan
- 1 sinaasappel
- 200 ml halfvolle yoghurt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 84 kcal
- Koolhydraten
- 14,6 g
- - waarvan suikers
- 13,3 g
- Vet
- 1,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,6 g
- Eiwit
- 2,8 g
- Vezels
- 1,1 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,07 g
Bereiding
Snijd de banaan in dunne plakjes.
Pers een sinaasappel, doe de helft van het sap in een bakje en laat dit samen met de plakjes banaan twee uur invriezen.
Doe de bevroren plakjes banaan en sap in een blender, voeg ijskoude yoghurt of kwark toe.
Mix het in de blender tot het smeuïg is en schep het daarna meteen in een kommetje. Klaar is het ijs. Vul eventueel aan met andere soorten bevroren ijs, de banaan zorgt ervoor dat het smeuïg wordt.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
