Slawraps met rundergehakt
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
Pel de knoflook en pers erbovenuit. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en peper.
Spoel de kidneybonen en mais af onder de kraan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zeef.
Was de tomaten en snijd in blokjes. Voeg de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen toe aan het gehakt en bak voor 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en verwarm nog eens 3 minuten.
Haal de slabladen netjes los van de krop. Gebruik 2-3 mooie bladen per persoon. De overgebleven sla kun je klein snijden en door het groentemengsel husselen. Of ernaast serveren als salade.
Vul de slawraps met het gehakt-groentenmengsel.
Tip: Lekker met geraspte kaas en zure room.
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten