Spaghetti­mix met tonijn

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Foto: Mix van spaghetti en courgetti met tomatensaus met groente en  tonijn

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 courgette of courgette spaghetti
  • 1 puntpaprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g volkoren spaghetti
  • 250 g gezeefde tomaten
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper naar smaak
  • 2 theelepels kappertjes

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
439 kcal
Koolhydraten
52,7 g
- waarvan suikers
18,5 g
Vet
8,5 g
- waarvan verzadigd
1,7 g
Eiwit
32,9 g
Vezels
10,5 g
Groente
400 g
Zout
1,28 g

Bereiding

Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd met behulp van een spiraalsnijder tot dunne linten. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een hapjespan bak de tomaten, paprika en knoflook 2 á 4 minuten op middelhoog vuur.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de gezeefde tomaten, tonijn, Provençaalse kruiden en peper toe aan de hapjespan. Bak 3 minuten en voeg vervolgens de courgetti toe en bak nog 2 á 3 minuten.

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng het geheel.

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de kappertjes.

Liever minder koolhydraten? Vervang de volkoren spaghetti door 1 extra courgette en maak daar courgettespaghetti van.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes