Spaghettimix met tonijn

Ingrediënten
- 2 tomaten
- 1 courgette of courgette spaghetti
- 1 puntpaprika
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g volkoren spaghetti
- 250 g gezeefde tomaten
- 1 blikje tonijn (op water)
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- peper naar smaak
- 2 theelepels kappertjes
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 439 kcal
- Koolhydraten
- 52,7 g
- - waarvan suikers
- 18,5 g
- Vet
- 8,5 g
- - waarvan verzadigd
- 1,7 g
- Eiwit
- 32,9 g
- Vezels
- 10,5 g
- Groente
- 400 g
- Zout
- 1,28 g
Bereiding
Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Was de courgette en snijd met behulp van een spiraalsnijder tot dunne linten. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan bak de tomaten, paprika en knoflook 2 á 4 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de gezeefde tomaten, tonijn, Provençaalse kruiden en peper toe aan de hapjespan. Bak 3 minuten en voeg vervolgens de courgetti toe en bak nog 2 á 3 minuten.
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng het geheel.
Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de kappertjes.
Liever minder koolhydraten? Vervang de volkoren spaghetti door 1 extra courgette en maak daar courgettespaghetti van.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
