Speculaas­mugcake met blauwe bessen

Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Mok met cake en bosbessen

Ingrediënten

  • 30 g volkorenmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 25 g blauwe bessen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
193 kcal
Koolhydraten
23 g
Vet
5,2 g
- waarvan verzadigd
1,8 g
Eiwit
10,9 g
Vezels
4,7 g
Groente
0 g
Zout
1,09 g

Bereiding

Meng het volkorenmeel, het bakpoeder, de speculaaskruiden in een mok. Voeg het ei toe en roer goed. 

Roer de blauwe bessen erdoor.

Plaats 65 á 70 seconden in de magnetron op 750 watt.

Tip: Je kunt makkelijk variëren met het fruit. Probeer bijvoorbeeld eens stukjes appel of peer.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes