Speculaas­pannen­koek

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Speculaas pannenkoek

Ingrediënten

  • 50 g amandelmeel
  • 25 g kokosmeel
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 100 g blauwe bessen
  • amandelschaafsel

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
299 kcal
Koolhydraten
14,1 g
- waarvan suikers
9,4 g
Vet
20,6 g
- waarvan verzadigd
3,7 g
Eiwit
14,9 g
Vezels
4,8 g
Groente
0 g
Zout
0,54 g

Bereiding

Meng de amandelmeel, kokosmeel, eieren, melk, het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden in een grote kom tot een beslag.

Verhit een klein beetje olie in een pan, laat goed warm worden en schep met een soeplepel een laag van het beslag in de pan. Verdeel het beslag over de gehele pan zodat je een mooie dunne pannenkoek krijgt.

Draai de pannenkoek om als de randen zijn gestold.

Herhaal tot je beslag op is.

Garneer de pannenkoeken met de blauwe bessen en wat amandelschaafsel ter decoratie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes