Spinazie­wafel

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Foto van spinaziewafel met hüttenkäse, avocado en tomaatjes

Ingrediënten

  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (16 g)
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g verse spinazie
  • 1 avocado
  • 100 g hüttekäse

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
280 kcal
Koolhydraten
30,1 g
- waarvan suikers
2,9 g
Vet
11,2 g
- waarvan verzadigd
2,7 g
Eiwit
13,1 g
Vezels
3,2 g
Groente
60 g
Zout
0,37 g

Bereiding

Meng de spinazie, melk en de eieren in de blender. Voeg hier de bloem, het bakpoeder en de peper aan toe.

Mix het geheel in de blender tot een glad beslag.

Verwarm het wafelijzer met een eetlepel olijfolie, zodat de wafel niet aan het wafelijzer blijft plakken.

Schenk flink wat beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak de spinaziewafels ongeveer 3 tot 4 minuten totdat het beslag gaar is. Herhaal dit tot het beslag op is.

Halveer de avocado, ontdoe deze van de pit en snijd vervolgens in plakjes.

Verdeel wat hüttekäse en de plakjes avocado over de wafels.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes