Spinaziewafel

Ingrediënten
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 150 g bloem
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 g verse spinazie
- 1 avocado
- 100 g hüttekäse
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 280 kcal
- Koolhydraten
- 30,1 g
- - waarvan suikers
- 2,9 g
- Vet
- 11,2 g
- - waarvan verzadigd
- 2,7 g
- Eiwit
- 13,1 g
- Vezels
- 3,2 g
- Groente
- 60 g
- Zout
- 0,37 g
Bereiding
Meng de spinazie, melk en de eieren in de blender. Voeg hier de bloem, het bakpoeder en de peper aan toe.
Mix het geheel in de blender tot een glad beslag.
Verwarm het wafelijzer met een eetlepel olijfolie, zodat de wafel niet aan het wafelijzer blijft plakken.
Schenk flink wat beslag in het wafelijzer, sluit het wafelijzer en bak de spinaziewafels ongeveer 3 tot 4 minuten totdat het beslag gaar is. Herhaal dit tot het beslag op is.
Halveer de avocado, ontdoe deze van de pit en snijd vervolgens in plakjes.
Verdeel wat hüttekäse en de plakjes avocado over de wafels.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
