Spruitjes-champignongratin
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en halveer ze. Schrap of schil de wortels en snijd in dunne plakjes. Veeg de champignons schoon, verwijder het steeltje en snijd de grote exemplaren doormidden. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook.
Doe alle ingrediënten in een kom en druppel olijfolie erover. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met paprikapoeder, tijm en peper.
Hussel goed door elkaar en doe alles in en ruime ovenschaal of spreid uit over de bakplaat. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Hak de hazelnoten grof en rooster in een droge koekenpan.
Strooi de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de groenten en gratineer in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokante bovenlaag. Garneer het gerecht met de geroosterde hazelnoten.
Tip: Het is ook erg lekker om andere groenten mee te roosteren.