Stamppot postelein

Ingrediënten
- 300 g aardappels
- 300 g zoete aardappel
- 2 rode uien
- 2 paprikaburgers
- 2 romatomaten
- 200 g postelein
- 2 eetlepels bakolie
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 646 kcal
- Koolhydraten
- 83 g
- - waarvan suikers
- 24 g
- Vet
- 25 g
- - waarvan verzadigd
- 3 g
- Eiwit
- 15 g
- Vezels
- 15 g
- Groente
- 420 g
- Zout
- 1,5 g
Bereiding
Breng water aan de kook voor de aardappels en zoete aardappels.
Was of schil de aardappels en zoete aardappels, snijd klein en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Verwarm bakolie in een braadpan en karamelliseer de rode ui op een laag vuur (circa 10-15 minuten).
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de paprikaburgers 5-8 minuten.
Was en snijd de tomaat klein. Was de postelein, laat uitlekken en snijd klein.
Stamp de aardappels en zoete bataat met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Roer de postelein en de tomaat erdoor. Breng op smaak met peper.
Serveer de postelein stamppot met de gekaramelliseerde uien en de paprikaburgers.
Tip: Het is ook erg lekker om wat mosterd door de puree te roeren.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
