Tomaat gevuld met ei uit de oven

Ingrediënten
- 2 grote tomaten
- 2 kleine eieren
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- snufje zwarte peper
- 3 g rucola
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 180 kcal
- Koolhydraten
- 6,9 g
- Vet
- 10,1 g
- - waarvan verzadigd
- 3,4 g
- Eiwit
- 13,9 g
- Vezels
- 2,8 g
- Groente
- 180 g
- Zout
- 0,4 g
Bereiding
Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden.
Was de tomaat, snijd 1 cm van de bovenkant en haal het vruchtvlees eruit. Zet de tomaat in een ovenschaal.
Strooi de helft van de Italiaanse kruiden in het ei. Breek het ei boven de tomaat en strooi de rest van de kruiden bovenop.
Bak de tomaat 25 minuten in de oven.
Maak de gevulde tomaat af met versgemalen peper en serveer met rucola.
Tips: Voeg eens een beetje Parmezaanse kaas toe of besmeer de binnenkant van de tomaat met harissa voor wat extra smaak.
Ook lekker met een volkoren cracker of getoaste snee volkorenbrood of kluts het ei en voeg eens wat extra groenten toe!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
