Tomaten­dressing

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Type gerecht

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
77 kcal
Koolhydraten
1,4 g
- waarvan suikers
1,2 g
Vet
7,7 g
- waarvan verzadigd
1,1 g
Eiwit
0,3 g
Vezels
0,6 g
Groente
35 g
Zout
0 g

Bereiding

Snijd de tomaten en sjalot in kwarten.

Doe de tomaten, sjalot, rode wijnazijn en olijfolie samen in een kom en pureer tot een gladde dressing.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes