Toscaanse groentesoep
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui.
Schil de wortels en snijd klein.
Verwarm de bakolie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortels een aantal minuten op een laag vuur.
Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
Was de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de palmkool toe aan de soep.
Laat de bonen uitlekken in een zeef en spoel af onder de kraan.
Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep.
Pel de knoflook en pers erboven uit.
Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10 minuten heel zachtjes koken.
Serveer de soep in mooie kommen en strooi op het laatst de Parmezaanse kaas erover.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten