Tosti tonijn met rucola­salade

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht
Tosti met tonijn en rucola

Ingrediënten

  • 2 zongedroogde tomaten
  • 50 g tonijn uit blik, op water
  • 2 volkoren boterhammen
  • 10 g margarine
  • 1 plak voorgesneden kaas 30+
  • snufje peper
  • 20 g rucola
  • ½ eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ½ eetlepel pompoenpitten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
517 kcal
Koolhydraten
39 g
Vet
24 g
- waarvan verzadigd
8 g
Eiwit
31,6 g
Vezels
9,3 g
Groente
20 g
Zout
2,1 g

Bereiding

Snijd de zongedroogde tomaat en reepjes. Laat de tonijn uitlekken.

Besmeer de sneetjes volkorenbrood (aan de buitenkant) met margarine. 

Leg de plak kaas op een boterham, verdeel hier de tonijn en de zongedroogde tomaat over. Breng op smaak met peper. Plaats de andere volkoren boterham bovenop.

Bak de tosti in een tosti-ijzer of contactgrill totdat de kaas is gesmolten, in een pan kan ook.

Maak de salade door de rucola, olijfolie, balsamicoazijn, tijm en de pompoenpitten te mengen.

Serveer de tosti samen met de rucola salade.

Tip: Liever minder koolhydraten? Vervang dan het brood door een koolhydraatarme variant.

Liever vegetarisch? Vervang de tonijn dan eens door jackfruit.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes