Varkenshaas met champignonsaus

Bereiding

Bestrooi het varkenshaasje met peper en weinig zout. Verwarm 1 eetlepel margarine in een koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin. Voeg als de margarine erg donker wordt de rest van de margarine toe. Laat het vlees in 15-20 minuten gaar worden.

Maak de sjalotjes schoon en snijd ze klein.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

Neem het vlees uit de pan. Dek het af met aluminiumfolie en laat het 6-8 minuten rusten.

Fruit de sjalotjes in de achtergebleven margarine. Bak de champignons kort mee.

Roer de bloem met de melk tot een papje. Giet dit met de kookroom in de pan en breng het aan de kook. Kook de saus nog 2 minuten. Maak de saus op smaak met peper. Schenk de saus over het vlees.

Lekker met sperziebonen en 3 opscheplepels aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 2 sjalotjes
  • 100 g champignons
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml halfvolle melk
  • 100 ml kookroom light

Koolhydraten 10,1 g
waarvan suikers 5,9 g
Vet 6,4 g
waarvan verzadigd 3,5 g
Eiwit 15,3 g
Vezels 1,4 g
Groente 70 g
Kcal 162
Zout 0,3 g

Foto: Schutterstock.com