Venkel en tomatengratin
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en zet een ovenschaal klaar.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in 4 of 6 partjes (bewaar wat venkelgroen). Was de tomaat en snijd klein.
Leg de venkel, de tomaat en de ui in de ovenschaal.
Klop de crème fraîche los met olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met peper. Schenk de roomsaus over de groenten.
Strooi de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten erover en schud de schaal heen en weer zodat de saus zich goed verspreid.
Plaats de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de venkel beetgaar is en de saus een lichtbruine kleur krijgt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Tip: Gebruik het groen van de venkel om er het gerecht mee te garneren.