Venkel Shakshuka
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant en halveer deze. Verwijder de kern en snijd de venkel in reepjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten.
Voeg de venkel toe en bak deze nog 7 minuten op een laag vuur.
Snijd ondertussen de rode peper in ringetjes. Wanneer je niet zo van pittig houdt, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten.
Doe de peper en het venkelzaad samen met de tomatenblokjes bij het knoflook-ui-mengsel en laat dit 15 minuten stoven.
Maak 4 kuiltjes in het groentemengsel en breek boven elk kuiltje een ei. Dek vervolgens de pan af met een deksel of aluminiumfolie en bak gedurende 4 minuten tot de eieren gestold zijn.
Strooi de Italiaanse kruiden en wat peper over de shakshuka.