Vergeten groenten uit de oven

Ingrediënten
- 350 g snijbonen, ongesneden
- 280 g pastinaak
- 1 rode ui
- 4 eetlepels olijfolie
- 200 g kipfilet
- snufje peper
- 15 g verse basilicum
- 30 g amandelen, ongezouten
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels water
- peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 602 kcal
- Koolhydraten
- 26,2 g
- Vet
- 33,8 g
- - waarvan verzadigd
- 5,1 g
- Eiwit
- 39,4 g
- Vezels
- 16,5 g
- Groente
- 360 g
- Zout
- 0,18 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de snijbonen en de pastinaak. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en halveer. Snijd de pastinaak in plakjes. Maak de ui schoon, halveer en snijd iedere helft in 4 partjes.
Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar. Kruid met peper naar smaak.
Doe de basilicum, amandel, knoflook, citroensap, water, peper en de overige olijfolie in een keukenmachine en maal tot een gladde pesto.
Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de groenten over de borden, plaats de kipfilet bovenop en maak af met de pesto.
Tip: Ook lekker met zalm in plaats van kip!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
