Vergeten groenten zoals pastinaak en snijbonen uit de oven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de snijbonen en de pastinaak. Verwijder de uiteinden van de snijbonen en halveer. Snijd de pastinaak in plakjes. Maak de ui schoon, halveer en snijd iedere helft in 4 partjes.

Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet gaar. Kruid met peper naar smaak.

Doe de basilicum, amandel, knoflook, citroensap, water, peper en de overige olijfolie in een keukenmachine en maal tot een gladde pesto.

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de groenten over de borden, plaats de kipfilet bovenop en maak af met de pesto.

Tip: Ook lekker met zalm in plaats van kip!

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 350 g snijbonen, ongesneden
  • 280 g pastinaak
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 g kipfilet
  • snufje peper
  • 15 g verse basilicum
  • 30 g amandelen, ongezouten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels water
  • peper naar smaak

Koolhydraten 26,2 g
Vet 33,8 g
waarvan verzadigd 5,1g
Eiwit 39,4 g
Vezels 16,5 g
Groente 360 g
Kcal 602
Zout 0,18 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!