Met  pindakaas, noten en granaatappelpitten versierde appelplakjes

Bereiding

Was de appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ongeveer 6 plakken van 1 cm dik. Hak de pecannoten en pistachenoten grof.

Besmeer de plakken appel met pindakaas of zuivelspread.

Beleg naar keuze met de pecannoten, pistachenoten of granaatappelpitjes.

Tip: Geen appelboor? Snijd dan voorzichtig met een aardappelschilmesje het klokhuis eruit, zonder de appel te halveren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 rode appel
  • 1 eetlepel zuivelspread light
  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  • 10 g pecannoten
  • 10 g pistachenoten
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes

Koolhydraten 4,2 g
Vet 4,0 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 1,7 g
Vezels 1,1 g
Groente 0 g
Kcal 62
Zout 0,05 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!