Vissoep
- Hoofdgerecht, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de prei heel fijn en was grondig in een zeef onder de kraan. Schil de wortels en snijd klein.
Was de rode linzen in een zeef onder de kraan.
Verwarm bakolie in een soeppan. Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur.
Doe de prei, wortels en linzen erbij en bak 2 minuten mee.
Voeg de tomatenstukjes en het water toe. Verkruimel het groentebouillontablet erboven.
Kook de soep circa 15 minuten en roer regelmatig. De linzen worden tijdens de bereiding papperig en zorgen voor een stevige en voedzame soep.
Was de spinazie en snijd klein. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie en vis toe aan de soep, roer zachtjes door en verwarm mee.
Breng de soep eventueel verder op smaak met peper.
Serveer de soep in mooie borden.
Tip: Ook erg lekker met verse kruiden, zoals selderij, dille of basilicum, en een rode peper.