Volkoren scones op een bord met een bakje jam zonder toegevoegde suikers ernaast

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Meng in een kom het volkorenmeel, bakpoeder en de baking soda.

Voeg de vloeibare margarine, karnemelk en rozijnen toe en kneed tot een soepel deeg.

Rol het deeg uit tot een cirkel van 2 ½ cm dik. Snijd dit in 12 gelijke punten. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.

Tip: lekker met een klein beetje jam zonder toegevoegde suikers

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 225 g volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 40 g vloeibare margarine
  • 110 ml karnemelk
  • 20 g rozijnen

Koolhydraten 12,5 g
Vet 3,1 g
waarvan verzadigd 0,4 g
Eiwit 3 g
Vezels 2 g
Groente 0 g
Kcal 95
Zout 0,25 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!