Volkoren scones

Ingrediënten
- 225 g volkorenmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baking soda
- 40 g vloeibare margarine
- 110 ml karnemelk
- 20 g rozijnen
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 95 kcal
- Koolhydraten
- 12,5 g
- Vet
- 3,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 3 g
- Vezels
- 2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,25 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng in een kom het volkorenmeel, bakpoeder en de baking soda.
Voeg de vloeibare margarine, karnemelk en rozijnen toe en kneed tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot een cirkel van 2 ½ cm dik. Snijd dit in 12 gelijke punten. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.
Tip: lekker met een klein beetje jam zonder toegevoegde suikers
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
