Voorjaarssalade met aardbeiendressing

Ingrediënten
- 1 krop lollo bionda
- 1 kropsla
- 1 komkommer
- 1 bosje radijzen
- 500 g aardbeien (350 g in vieren, 150 g in stukjes)
- 2 middelgrote eieren
- 5 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 ml groentebouillon
- 4 eetlepels abrikozenjam, light
- Peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 152 kcal
- Koolhydraten
- 15,1 g
- - waarvan suikers
- 14,4 g
- Vet
- 6,2 g
- - waarvan verzadigd
- 1,5 g
- Eiwit
- 7,6 g
- Vezels
- 4,9 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,87 g
Bereiding
Scheur voor de salade 1 krop lollo bionda en 1 kropsla in stukjes.
Snijd 1 komkommer en 1 bosje radijsjes in stukjes.
Snijd 350 g aardbeien en 2 hardgekookte eieren in vieren.
Snijd 150 g aardbeien in stukjes en zet apart.
Verdeel alle ingrediënten behalve de aardbeiblokjes over 4 borden.
Meng voor de dressing 5 eetlepels azijn met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 200 ml groentebouillon en 4 eetlepels abrikozenjam light.
Breng op smaak met peper.
Roer de aardbeistukjes door de dressing en verdeel over de salade.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
