Voorjaarssalade met aardbeiendressing

Bereiding

Scheur voor de salade 1 krop lollo bionda en 1 kropsla in stukjes.

Snijd 1 komkommer en 1 bosje radijsjes in stukjes.

Snijd 350 g aardbeien en 2 hardgekookte eieren in vieren.

Snijd 150 g aardbeien in stukjes en zet apart.

Verdeel alle ingrediënten behalve de aardbeiblokjes over 4 borden.

Meng voor de dressing 5 eetlepels azijn met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 200 ml groentebouillon en 4 eetlepels abrikozenjam light.

Breng op smaak met peper.

Roer de aardbeistukjes door de dressing en verdeel over de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 krop lollo bionda  
  • 1 kropsla    
  • 1 komkommer    
  • 1 bosje radijzen    
  • 500 g aardbeien (350 g in vieren, 150 g in stukjes)    
  • 2 middelgrote eieren    
  • 5 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel mosterd    
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 200 ml groentebouillon 
  • 4 eetlepels abrikozenjam, light
  • Peper    

 

Koolhydraten 15,1 g
waarvan suikers 14,4
Vet 6,2 g
waarvan verzadigd vet 1,5 g
Eiwit 7,6 g
Vezels 4,9 g
Groente 300
Kcal 152
Zout 0,87 g