Voorjaarssalade met aardbeiendressing

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 krop lollo bionda
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijzen
  • 500 g aardbeien (350 g in vieren, 150 g in stukjes)
  • 2 middelgrote eieren
  • 5 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 ml groentebouillon
  • 4 eetlepels abrikozenjam, light
  • Peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
152 kcal
Koolhydraten
15,1 g
- waarvan suikers
14,4 g
Vet
6,2 g
- waarvan verzadigd
1,5 g
Eiwit
7,6 g
Vezels
4,9 g
Groente
300 g
Zout
0,87 g

Bereiding

Scheur voor de salade 1 krop lollo bionda en 1 kropsla in stukjes.

Snijd 1 komkommer en 1 bosje radijsjes in stukjes.

Snijd 350 g aardbeien en 2 hardgekookte eieren in vieren.

Snijd 150 g aardbeien in stukjes en zet apart.

Verdeel alle ingrediënten behalve de aardbeiblokjes over 4 borden.

Meng voor de dressing 5 eetlepels azijn met 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 200 ml groentebouillon en 4 eetlepels abrikozenjam light.

Breng op smaak met peper.

Roer de aardbeistukjes door de dressing en verdeel over de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes