Waldorfsalade

Bereiding

Rasp de bleekselderij en de wortels en snij de appel in fijne repen.

Besprenkel met het citroensap en meng met de gehakte walnoten en de hete groentebouillon.

Meng de magere yoghurt met de slasaus.

Roer er de bieslookringetjes door en breng op smaak met peper en zout.

Meng met de rest van de ingrediënten en laat ca. 30 minuten trekken.

 

Ingrediënten

  • 200 g bleekselderij    
  • 2 middelgrote wortels    
  • 1 middelgrote appel
  • 1 eetlepel citroensap    
  • 4 walnoten, gehakt    
  • 40 ml hete groentebouillon
  • 75 g magere yoghurt, naturel    
  • 50 g halfvolle slasaus 25% vet   
  • 1 eetlepel bieslook, in ringetjes    
  • Peper    

Koolhydraten 22 g
Vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 6 g
Vezels 8 g
Groente 240 g
Kcal 284
Zout 0,9 g