Water­meloen­salade met feta en olijven

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Foto watermeloensalade met feta, olijven en romainesla

Ingrediënten

  • 1 watermeloen (klein)
  • 100 g witte kaas
  • 1 kropje baby romainesla
  • 100 g olijven
  • ½ citroen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
139 kcal
Koolhydraten
10,7 g
- waarvan suikers
10,7 g
Vet
7,5 g
- waarvan verzadigd
3,5 g
Eiwit
5,4 g
Vezels
2,2 g
Groente
20 g
Zout
0,8 g

Bereiding

Snijd de watermeloen en witte kaas in blokjes.

Snijd de romainesla fijn.

Doe de watermeloen, witte kaas, sla en olijven in een grote kom en meng alles door elkaar.

Halveer de citroen en knijp de helft uit boven de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes