Witlof ovenschotel met zalm
- Bijgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het kontje van de witlof, halveer in de lengte en verwijder de kern.
Doe de witlof in een pan met water en breng aan de kook. Kook 5 minuten tot ze net beetgaar zijn.
Laat ze goed uitlekken in een vergiet zodat ze gelijk wat kunnen afkoelen. Het uitlekken is erg belangrijk voor een goed gestolde ovenschotel straks.
Breek een ei in een kom en meng hier de kookroom, dille, zout en peper door.
Snijd de cherrytomaten in vieren.
Leg de witlof met de snijkant naar beneden in een ovenschaal. Verdeel de plakken zalm over iedere stronk en verdeel ook de cherrytomaatjes over de schaal.
Schenk het eimengsel erover en bestrooi eventueel met nog wat extra peper.
Bak de schaal in de oven ongeveer 40 tot 45 minuten of tot het gaar en gestold is.
Serveer bijvoorbeeld met wat aardappelpuree.