Wortel-zoete aardappel­soep

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Wortel-zoete aardappelsoep met cashewnoten

Ingrediënten

  • 200 g zoete aardappel
  • 200 g wortel
  • 1 ui
  • 15 g verse gember
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 650 ml groentebouillon minder zout
  • 40 g cashewnoten
  • peper naar smaak
  • 50 g feta

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
391 kcal
Koolhydraten
36,7 g
- waarvan suikers
13,1 g
Vet
20,4 g
- waarvan verzadigd
5,8 g
Eiwit
11,3 g
Vezels
7,5 g
Groente
250 g
Zout
1,21 g

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de wortel, verwijder de uiteindes en snijd in stukjes. Snipper de ui. Schil de gember en snijd in stukjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de zoete aardappel, wortel en gember toe en bak kort mee.

Voeg de bouillon en de cashewnoten toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten met de deksel op de pan totdat alles gaar is.

Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper.

Schenk de soep in kommen en verkruimel de feta erboven.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes