Wortel-zoete aardappelsoep

Ingrediënten
- 200 g zoete aardappel
- 200 g wortel
- 1 ui
- 15 g verse gember
- 1 eetlepel olijfolie
- 650 ml groentebouillon minder zout
- 40 g cashewnoten
- peper naar smaak
- 50 g feta
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 391 kcal
- Koolhydraten
- 36,7 g
- - waarvan suikers
- 13,1 g
- Vet
- 20,4 g
- - waarvan verzadigd
- 5,8 g
- Eiwit
- 11,3 g
- Vezels
- 7,5 g
- Groente
- 250 g
- Zout
- 1,21 g
Bereiding
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de wortel, verwijder de uiteindes en snijd in stukjes. Snipper de ui. Schil de gember en snijd in stukjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg de zoete aardappel, wortel en gember toe en bak kort mee.
Voeg de bouillon en de cashewnoten toe en breng aan de kook. Kook 10 minuten met de deksel op de pan totdat alles gaar is.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper.
Schenk de soep in kommen en verkruimel de feta erboven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
