Yoghurt­repen met fruit

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
120 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
IJs
Yoghurtrepen met fruit

Ingrediënten

  • 20 g frambozen, diepvries
  • 20 g blauwe bessen, diepvries
  • 20 g aardbeien, diepvries
  • 300 g halfvolle yoghurt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
29 kcal
Koolhydraten
2,8 g
- waarvan suikers
2,8 g
Vet
0,8 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
2,2 g
Vezels
0,2 g
Groente
0 g
Zout
0,06 g

Bereiding

Laat het diepvriesfruit ontdooien en vang het vocht op. Meng dit vocht met de yoghurt.

Giet het mengsel in een ovenschaal of bakplaat bekleed met wat vershoudfolie.

Zet het geheel een paar uur in de vriezer.

Breek of snijd om te serveren.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes