Bord met geroosterde zoete aardappel en bloemkool

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel. Halveer in de lengte en snijd de zoete aardappel helft in de lengte en breedte in zonder deze volledig door te snijden.

Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Snijd de tofu in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel schoon.

Neem een bakplaat en beleg deze met bakpapier. Doe hierop de zoete aardappel, bloemkool, tofu en kidneybonen. Besprenkel met olijfolie en de ras el hanout kruiden en meng alles.

Bak 30 minuten in de oven.

Meng ondertussen de tahin met het water en citroensap.

Verdeel de groenten over de borden en besprenkel met de tahinsaus.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen (á 260 g)
  • 600 g bloemkool
  • 200 g tofu
  • 250 g kidneybonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels ras el hanout kruidenmix zonder zout
  • 2 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels water
  • 3 eetlepels sap van een citroen 

Koolhydraten 66,3 g
waarvan suikers 17,6 g
Vet 22,7 g
waarvan verzadigd 3,6 g
Eiwit 34,6 g
Vezels 26,7 g
Groenten 300 g
Kcal 660
Zout 0,7 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!