Zoete aardappel en bloemkool uit de oven

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Bord met geroosterde zoete aardappel en bloemkool

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen (á 260 g)
  • 600 g bloemkool
  • 200 g tofu
  • 250 g kidneybonen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels ras el hanout kruidenmix zonder zout
  • 2 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels water
  • 3 eetlepels sap van een citroen

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
660 kcal
Koolhydraten
66,3 g
- waarvan suikers
17,6 g
Vet
22,7 g
- waarvan verzadigd
3,6 g
Eiwit
34,6 g
Vezels
26,7 g
Groente
300 g
Zout
0,7 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappel. Halveer in de lengte en snijd de zoete aardappel helft in de lengte en breedte in zonder deze volledig door te snijden.

Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Snijd de tofu in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel schoon.

Neem een bakplaat en beleg deze met bakpapier. Doe hierop de zoete aardappel, bloemkool, tofu en kidneybonen. Besprenkel met olijfolie en de ras el hanout kruiden en meng alles.

Bak 30 minuten in de oven.

Meng ondertussen de tahin met het water en citroensap.

Verdeel de groenten over de borden en besprenkel met de tahinsaus.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes