Zoete aardappel ovenschotel
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet bakjes klaar voor alle ingrediënten.
Pel en snipper de ui. Was of schil de zoete aardappels en rasp op een grove stand. Was de courgette en rasp ook op een grove stand. Was en halveer de tomaatjes, en snijd grote exemplaren in vieren.
Doe alle ingrediënten in aparte bakjes. Dep eventueel de courgette en zoete aardappels droog met keukenpapier.
Pel de knoflook. Klop de eieren samen met de geitenkaas en kwark los en pers de knoflook erboven uit.
Breng op smaak met en peper.
Verdeel de groenterasp in laagjes in een ovenschaal. Zorg dat je wat tomaatjes overhoudt om het gerecht mee te garneren.
Schenk het eier-geitenkaasmengsel erover en prik met een vork erin zodat het mengsel zich goed verspreidt.
Druppel wat olijfolie extra vierge erover en plaats voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Tip: Ook erg lekker met bieslook of verse peterselie.