Zoete aardappelsalade met ansjovis

Ingrediënten
- 500 g zoete aardappel
- 400 g sperziebonen
- 40 g zwarte (kalamata) olijven
- 1 blikje ansjovisfilets, 25 gram
- 3 rijpe tomaten
- 100 g gemengde bladsla
- 100 g kikkererwten, gaar
- handje verse basilicumblaadjes
- handje verse peterselie
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- teentje knoflook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 315 kcal
- Koolhydraten
- 35 g
- - waarvan suikers
- 10,5 g
- Vet
- 13,4 g
- - waarvan verzadigd
- 2,2 g
- Eiwit
- 8,5 g
- Vezels
- 10,3 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 1,6 g
Bereiding
Snijd de zoete aardappel in blokjes, schillen hoeft niet, en kook in een laagje water gaar. Laat afkoelen.
Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Laat afkoelen.
Snijd de olijven doormidden.
Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Snijd de tomaten in dunne partjes.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een egale dressing.
Meng de bladsla met alle ingrediënten en meng goed door elkaar.
Schep de dressing erdoorheen.
Tip: ook lekker met verse koriander in plaats van peterselie.
Tip: voeg voor extra eiwitten wat gerookte makreel toe.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
