Zoete aardappel­salade met ansjovis

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Zoete aardappelsalade met ansjovis

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappel
  • 400 g sperziebonen
  • 40 g zwarte (kalamata) olijven
  • 1 blikje ansjovisfilets, 25 gram
  • 3 rijpe tomaten
  • 100 g gemengde bladsla
  • 100 g kikkererwten, gaar
  • handje verse basilicumblaadjes
  • handje verse peterselie
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • teentje knoflook

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
315 kcal
Koolhydraten
35 g
- waarvan suikers
10,5 g
Vet
13,4 g
- waarvan verzadigd
2,2 g
Eiwit
8,5 g
Vezels
10,3 g
Groente
300 g
Zout
1,6 g

Bereiding

Snijd de zoete aardappel in blokjes, schillen hoeft niet, en kook in een laagje water gaar. Laat afkoelen.

Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Laat afkoelen.

Snijd de olijven doormidden.

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.

Snijd de tomaten in dunne partjes.

Meng de ingrediënten voor de dressing in een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een egale dressing.

Meng de bladsla met alle ingrediënten en meng goed door elkaar.

Schep de dressing erdoorheen.

Tip: ook lekker met verse koriander in plaats van peterselie.

Tip: voeg voor extra eiwitten wat gerookte makreel toe.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes