Zoete aardappeltoastjes met guacamole

Ingrediënten
- 1 grote zoete aardappel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijn
- ½ avocado
- 1 teentje knoflook
- sap van ½ limoen
- 100 g cherrytomaten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 44 kcal
- Koolhydraten
- 3,4 g
- - waarvan suikers
- 1,2 g
- Vet
- 3,1 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 0,4 g
- Vezels
- 0,7 g
- Groente
- 27 g
- Zout
- 0,02 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de zoete aardappel in plakken van 0,5 cm.
Meng de olijfolie met de komijn en smeer hiermee de zoete aardappelplakken in.
Leg de plakken op een met bakpapier bekleed rooster en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pel de knoflook en pers deze uit boven een kom.
Doe ook de avocado en limoensap in de kom en prak dit met een vork. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Halveer ook de cherrytomaatjes.
Haal de zoete aardappel uit de oven en laat even afkoelen.
Garneer de plakken vlak voor het serveren met een klein beetje guacamole en een cherrytomaat.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
