Zoete omelet met kwark en passie­vrucht

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Zoete omelet met kwark en passievrucht

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 50 g mango
  • 1 passievrucht
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 takje munt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
251 kcal
Koolhydraten
11,2 g
Vet
14,6 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
17,4 g
Vezels
1,5 g
Groente
0 g
Zout
0,46 g

Bereiding

Klop de eieren samen met de melk los.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de omelet gaar.

Leg de omelet op een bord en vouw dubbel.

Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Halveer de passievrucht.

Schep de magere kwark op de omelet en verdeel de mango erover.

Haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de passievrucht en verdeel over de omelet. Maak af met de blaadjes munt. 

Tip: Je kunt de omelet voor meerdere dagen bakken en de mango al snijden. Zo hoef je het 's ochtends alleen nog samen te voegen.  

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes