Zoete omelet met kwark en passievrucht

Bereiding

Klop de eieren samen met de melk los.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de omelet gaar.

Leg de omelet op een bord en vouw dubbel.

Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Halveer de passievrucht.

Schep de magere kwark op de omelet en verdeel de mango erover.

Haal met behulp van een lepel het vruchtvlees uit de passievrucht en verdeel over de omelet. Maak af met de blaadjes munt. 

Tip: Je kunt de omelet voor meerdere dagen bakken en de mango al snijden. Zo hoef je het 's ochtends alleen nog samen te voegen.  

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 50 g mango
  • 1 passievrucht
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 takje munt

Koolhydraten 11,2 g
Vet 14,6 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 17,4 g
Vezels 1,5 g
Groente 0 g
Kcal 251
Zout 0,46 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!