Zomerse salade met meloen

Ingrediënten
- 60 galia meloen
- 35 g snack komkommer
- 30 g feta
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje peper
- 25 g veldsla
- 10 g kiemgroente
- 5 g basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 286 kcal
- Koolhydraten
- 6,2 g
- Vet
- 25,8 g
- - waarvan verzadigd
- 6,7 g
- Eiwit
- 6,7 g
- Vezels
- 1 g
- Groente
- 70 g
- Zout
- 1 g
Bereiding
Halveer de meloen, verwijder de pitten en schep met een meloenbolletjeslepel mooie bolletjes. Heb je geen meloenbolletjeslepel? Snijd dan blokjes van de meloen.
Was de snack komkommer en snijd met behulp van een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten. Snijd de feta in blokjes.
Meng de olijfolie met het citroensap en breng op smaak met peper.
Meng de veldsla, meloenbolletjes, komkommer, feta, kiemgroente en blaadjes basilicum met de dressing.
Tip: Neem je deze salade mee naar het werk? Voeg de dressing dan later toe, zo blijven de ingrediënten knapperig.
Geef een crunch aan je salade met een handje grof gehakte ongezouten noten!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
