Bloemkool-nasi
- Hoofdgerecht, Kinderrecept, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Snijd de bloemkool in roosjes en rasp ze met een grove rasp tot ongeveer rijstkorrelformaat. Of gebruik een keukenmachine.
Klop de eieren en bak ze als omelet, snijd de omelet in kleine reepjes.
Bak de hamblokjes een beetje aan in een wok met anti-aanbaklaag (geen extra vet nodig).
Snijd de champignons in plakjes en bak even kort mee.
Doe alle voorgesneden groenten en taugé erbij, plus de nasikruiden.
Roerbak tot het gaar is, meng de reepjes omelet erdoor.
Haal van het vuur en schep de rauwe (!) geraspte/gemalen bloemkool erdoor.
Serveer direct, met de smaakmakers apart erbij: per persoon een scheutje ketjap, een lepel seroendeng en/of een lepel pindakaas (meeberekend in de voedingswaarde).
Let op: dit gerecht is niet goed op te warmen omdat de bloemkool dan te zacht wordt.
Andere koolhydraatarme nasi recepten: