Heldere champignonsoep

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne halve ringen. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Voeg vervolgens de champignons, prei en de knoflook toe en bak kort mee.

Voeg de bouillon toe en kook de soep 2 á 3 minuten.

Breng op smaak met peper.

Tip: Eet de soep samen met een volkoren boterham of cracker voor een meer vullende lunch, bijvoorbeeld een cracker met tomaat en Provençaalse kruiden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 75 g kastanjechampignons
  • 40 g prei
  • 1 sjalot
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml groentebouillon minder zout
  • snufje peper

Koolhydraten 10,6 g
Vet 11g
waarvan verzadigd 1,8 g
Eiwit 3,5 g
Vezels 4 g
Groente 190x
Kcal 162
Zout 0,44 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!