Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

15 AUG. 2017

App helpt zorg voor voetproblemen verbeteren

Veel mensen met diabetes krijgen last van voetproblemen. Belangrijk is dat kleine wondjes snel worden ontdekt zodat complicaties worden voorkomen. Voetencentrum Wender en IT-dienstverlener Topicus...
Lees dit nieuws
14 AUG. 2017

Eerste testen met immuuntherapie voor diabetes 1 positief

De veiligheid en de juiste dosis van een nieuwe immuuntherapie is succesvol getest bij mensen met diabetes type 1. De volgende stap is de werking testen. 
Lees dit nieuws
9 AUG. 2017

Verminderde smaak laat mensen zoeter eten

Mensen die minder goed smaken kunnen proeven, compenseren dit door producten met intensievere smaken te eten om dezelfde zoete beleving te ervaren.
Lees dit nieuws
7 AUG. 2017

Te vroeg geboren verhoogt het risico op diabetes

Uit grootschalig onderzoek blijkt dat baby’s die te vroeg geboren worden, meer kans hebben om later diabetes type 1 of obesitas, flink overgewicht, te krijgen. 
Lees dit nieuws
1 AUG. 2017

Verlaagt alcohol­gebruik de kans op diabetes?

Hoe zit dat nu met alcohol en diabetes? Onderzoekers uit Denenmarken stellen dat matig drinken de kans op diabetes verlaagt. Maar klopt dit echt? Het onderzoek rammelt nogal.
Lees dit nieuws
31 JUL. 2017

Te veel suiker kan leiden tot psych­ische stoor­nissen en depressie

Mannen met een hoge suikerinname hebben een grotere kans op het ontwikkelen van psychische stoornissen.
Lees dit nieuws
26 JUL. 2017

Leeftijd overgang invloed op kans diabetes type 2

De leeftijd waarop een vrouw in de overgang gaat heeft invloed op haar risico op diabetes type 2. Hoe eerder haar menstruatie stopt, des te hoger is de kans dat ze insulineongevoelig wordt.
Lees dit nieuws
21 JUL. 2017

Gids voor leerling met diabetes op middel­bare school

Een gids voor leerlingen met diabetes type 1 in het voortgezet onderwijs, hun ouders en school is vanaf nu gratis verkrijgbaar bij de stichting Zorgeloos met Diabetes naar School.
Lees dit nieuws
11 JUL. 2017

Meer zit-uren na overstap naar insuline

Mensen met diabetes type 2 die beginnen met insuline spuiten, brengen daarna per dag 1,5 uur meer zittend door. Dat blijkt uit onderzoek van het Radboud UMC.
Lees dit nieuws
7 JUL. 2017

Schade aan kleine bloed­vaten kan leiden tot depressie

Mensen met diabetes type 2 hebben meer risico om een depressie te krijgen. Onderzoek in Maastricht laat zien dat dit mede komt door schade aan de kleine bloedvaatjes.
Lees dit nieuws
29 JUN. 2017

Voor­lichtings­map ‘Praten-platen over diabetes’ nu beschik­baar

De nieuwe editie van de voorlichtingsmap ‘Praten-platen voor diabetes’ is weer verkrijgbaar. De NDF heeft deze map uit 2008 geactualiseerd, het Diabetes Fonds maakte dit financieel mogelijk.
Lees dit nieuws
28 JUN. 2017

Kokosolie slecht voor de gezond­heid

De laatste jaren is kokosolie erg populair, omdat het een goede vervanger voor olijfolie zou zijn. Maar onderzoek van de Amerikaanse Hartstichting bevestigt nu nogmaals dat die bewering onterecht is.
Lees dit nieuws