Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

14 JUN. 2016

Supercomputer in de strijd tegen diabetes

Informatietechnologiebedrijf IBM en de Amerikaanse diabetesorganisatie ADA slaan de handen ineen in de strijd tegen diabetes.
Lees dit nieuws
14 JUN. 2016

Vandaag in het nieuws: diabetesprik overbodig

De Telegraaf komt vandaag met een bericht over een alternatief meetsysteem, waarmee mensen met diabetes kunnen worden verlost van de dagelijkse pijnlijke vingerprikken. Het gaat hier om de FreeStyle...
Lees dit nieuws
9 JUN. 2016

Nieuwe continue glucose­meter Eversense komt eraan

Dit jaar komt een nieuwe glucosemeter op de markt, de Eversense. Daarbij wordt een sensor onder de huid geïmplanteerd, die continu de bloedsuiker meet.
Lees dit nieuws
9 JUN. 2016

Verband tussen emotionele stress en diabetes

Amerikaanse onderzoekers hebben de link aangetoond tussen emotionele stress en diabetes type 2. De oorsprong ligt in het gedeelte van de hersenen dat angst controleert.
Lees dit nieuws
7 JUN. 2016

Specialisten raden maag­operaties aan

Internationale artsen en onderzoekers vinden dat 'metabole chirurgie', zoals een maagverkleining, moet worden aanbevolen aan mensen met diabetes type 2 en ernstig overgewicht.
Lees dit nieuws
30 MEI 2016

Eerste gemeente start met Persoonlijke Gezondheids­check

Vandaag gaat de gemeente Goirle als eerste in Nederland aan de slag met de Persoonlijke Gezondheidscheck. De check is mede ontwikkeld door het Diabetes Fonds.
Lees dit nieuws
25 MEI 2016

Patrick Schrauwen wint Minkowski prijs

Het Diabetes Fonds feliciteert prof. dr. Patrick Schrauwen van het Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC) met het winnen van de prestigieuze Minkowski Prijs. De prijs is een erkenning voor...
Lees dit nieuws
24 MEI 2016

Toegevoegde suikers voortaan op etiketten in VS

In de Verenigde Staten wordt het voedingsetiket van producten gewijzigd. Binnenkort kunnen Amerikanen beter zien welke producten toegevoegde suikers bevatten.
Lees dit nieuws
18 MEI 2016

Vaccin op basis van Salmonella tegen diabetes type 1?

Een pilletje met daarin onder andere salmonella kan mogelijk het afweersysteem bijsturen bij mensen met diabetes type 1, waardoor diabetes geneest. Dat zeggen Amerikaanse onderzoekers.
Lees dit nieuws
18 MEI 2016

Druiven en sinaasappels tegen diabetes type 2?

In sinaasappels en de schil van blauwe druiven zitten de stoffen hesperetine en resveratrol. Samen gecombineerd in een pil verbeteren ze de insulinegevoeligheid van het lichaam, zeggen Britse ...
Lees dit nieuws
17 MEI 2016

Onderzoek preventie diabetes type 1 van start

Hoe voorkom je dat broertjes en zusjes van een kind met diabetes type 1 het ook krijgen? Schotse onderzoekers gaan kijken of dat lukt met het bestaande medicijn metformine.
Lees dit nieuws
17 MEI 2016

Verschillen tussen mannen en vrouwen in ontwikkeling diabetes

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Dit geldt zeker voor hoe mannen en vrouwen denken, communiceren en voelen. Maar nu blijkt dat dit ook geldt voor de manier waarop diabetes type 2 ontstaat.
Lees dit nieuws