Wat is het laatste nieuws op het gebied van diabetes? Wil je op de hoogte blijven over diabetes, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Filters:

1 SEP. 2014

Challenge filmpjes voor het Diabetes Fonds

Er verschijnen steeds meer filmpjes met mooie varianten op de ALS Ice Bucket Challenge, maar dan met een oproep om te doneren aan het Diabetes Fonds. In de filmpjes nemen de makers na de koude douche...
Lees dit nieuws
1 SEP. 2014

Eerste editie Royal Run groot succes

De eerste editie van de Royal Run, gisteren bij Paleis Soestdijk, was een groot succes. Achttienhonderd mensen deden mee aan dit hardloopevenement. Velen liepen voor het Diabetes Fonds; het evenement...
Lees dit nieuws
29 AUG. 2014

Ontbijten voor stabiele bloedsuiker

Je dag beginnen met een ontbijt houdt je bloedsuiker stabiel. Maar het helpt niet per se om af te vallen, zeggen Britse onderzoekers.
Lees dit nieuws
28 AUG. 2014

Kind groter diabetes­risico na zwanger­schaps­diabetes moeder

Zwangerschapsdiabetes komt steeds meer voor. Deze moeders hebben een verhoogd risico om na de zwangerschap diabetes type 2 te krijgen. Maar hun kinderen ook, in ieder geval als ze overgewicht hebben.
Lees dit nieuws
26 AUG. 2014

Gezonder hart door direct ingrijpen na diagnose diabetes type 2

Mensen die net hebben gehoord dat ze diabetes type 2 hebben, verkleinen hun risico op hart- en vaatziekten wanneer zij meteen gezonder gaan leven.
Lees dit nieuws
26 AUG. 2014

Overlevers van Hodgkin ruim dubbel diabetesrisico

Jongeren en volwassenen die met succes behandeld zijn voor de ziekte van Hodgkin, lopen daarna ruim twee keer zo veel risico op diabetes type 2. Dit blijkt uit een Nederlandse studie.
Lees dit nieuws
25 AUG. 2014

Gezonde jongere met overgewicht toch risico op diabetes

Je kunt overgewicht hebben en verder gezond zijn: geen verhoogde bloedsuikers, normale bloeddruk en geen verhoogd cholesterol. Maar daarmee blijft diabetes niet weg: ‘gezond overgewicht’ betekent...
Lees dit nieuws
22 AUG. 2014

Diabetesonderzoeker Paul de Vos benoemd tot hoogleraar

Dr. Paul de Vos, lid van de wetenschappelijke adviesraad van het Diabetes Fonds, is op 1 september benoemd tot hoogleraar immuno-endocrinologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.  Het Diabetes Fonds...
Lees dit nieuws
20 AUG. 2014

Apparaatje tegen verzuring bloed bij diabetes

Zwitserse onderzoekers hebben een implanteerbaar apparaatje bedacht dat de zuurtegraad in het bloed op peil houdt. Dat voorkomt ketoacidose bij een hoge bloedsuikerspiegel.
Lees dit nieuws
13 AUG. 2014

Link nierschade en schildklier bij diabetes

Mensen met diabetes van wie de schildklier minder goed werkt, hebben vaak ook beginnende nierschade. Hoewel de oorzaak hiervan niet bekend is, zou het behandelen van de schildklier een positief effect...
Lees dit nieuws
12 AUG. 2014

Afwisselend snel en langzaam wandelen goed voor bloedsuiker

Afwisselend snel en langzaam wandelen – interval-training – is beter voor mensen met diabetes type 2 dan langdurig op dezelfde snelheid wandelen. Dit blijkt uit Deens onderzoek.
Lees dit nieuws
12 AUG. 2014

Pistache­noten rustgevend voor hart en bloedvaten?

Gestrest? Je hart en bloedvaten blijven daar rustiger onder met een dagelijkse portie pistachenoten. Dat werkt ook 's nachts door.
Lees dit nieuws